Hvornår er man en god leder?

Er en god ledere født eller er det selvlært og udviklet hen af vejen? Dette er et spørgsmål, som jeg har tænkt meget over på det seneste, og jeg har hørt og mødt nogle interessante svar. Når man ser tilbage gennem vores historie, er der mange inspirerende ledere på verdensplan, hver med deres egen historie om, hvordan de kom til at være leder.

Gennem mine egne erfaringer i løbet af de sidste 25 år er jeg kommet til den konklusion, at nogle ledere rent faktisk er født til rollen, og andre udvikler sig til gode lederskabsevner over tid. Det er et lille antal mennesker, for hvem lederskab synes at være en medfødt evne der kommer nemt til dem, det er ofte den slags mennesker, der har en naturlig karisma og magten til virkelig at forbinde sig med og inspirere andre mennesker. Men det er ikke det samme som, at disse personer ikke behøver at arbejde på at udvikle deres færdigheder, og kun kan trække på og stole på at deres egen naturlige evner gør hele processen meget lettere for dem, end dem som ikke har det med fra fødslen.

Så har vi de ledere, der vokser ind i og med rollen gennem tiden, lærer af deres erfaringer, de har en lidenskab, et brændende ønske og en vision hvor de kan se hvor de vil hen, og med en god arbejdsetik udvikler de sig gradvist.

De ligesom beslutter sig for at omfavne lederskabet, de bliver selvbevidste om deres egne evner og arbejder på konstant at forbedre dem. Derudover har de ofte en mentor; personer som deler deres egen lindenskab og passion, og hjælper med at coache, motivere og inspirer dem. Altså personer der deler deres egen visdom og erfaringer og herved hjælper dem med at lede dem på rette vej.

Gennem hele min egen rejse, har jeg hele tiden lade mig inspirer af en række af de store ledere, som Nelson Mandela, Richard Branson, Steve Jobs, Martin Luther King, Gandhi, Eric Worre og Dali Lama. For mig er disse mennesker ikke bare store ledere, men de er store visionærer. Efter min opfattelse er en af ​​hovedkomponenterne i godt lederskab evnen til at have en vision, hvor man hele tiden ved hvad målet er og derefter at kunne inspirere andre til ikke kun at se denne vision, og følge med på rejsen.

John Maxwell har sagt det så enkelt; "achieving a dream is more than just what you accomplish, it’s about the kind of leader you become during the process". Så spørg dig selv, inspirerer du andre til at følge dig gennem dine handlinger og ord? Hvis ikke, så er det nu tid til at tage et skridt tilbage og vurdere, hvad du gør, blive mere selvbevidste om dine egne evner, og arbejd med at udvikle dig til den leder, som du gerne vil være.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • LinkedIn - Grey Circle

© 2018 Merete Lasnier Global